Imobile Favorite

Momentan nu ai imobile adaugate in lista de favorite.

Informatii pentru vanzatori

ADELYN IMOB

“NOI ITI OFERIM CHEIA CASEI TALE”

Pentru a încheia cu succes o tranzacție imobiliară de vânzare, este necesar să parcurgi anumite etape. Ce înseamnă succes în acest caz? Înseamnă vânzarea imobilului tău respectând toate procedurile și normele prevăzute de lege, la cel mai bun preț și în cel mai scurt timp posibil.

Specialiștii ADELYN IMOB  îți recomandă pentru vânzarea imobilului tău următorii pași:

 • etapa de pregătire a imobilului;
 • etapa de stabilire a prețului de vânzare și a condițiilor în care se va realiza vânzarea acestuia;
 • publicitatea imobiliară;
 • consilierea de specialitate;
 • etapa de prezentare a imobilului posibililor cumpărători (vizionare);
 • etapa de negociere;
 • etapa de finalizare efectivă a vânzării imobilului.

CUM ITI PREGATESTI IMOBILUL PENTRU VANZARE ?

ADELYN IMOB îți recomandă ca atunci când te pregătești pentru vanzare să faci o curățenie generală, să aerisești camerele, de asemenea, bucătăria trebuie să fie impecabilă iar un buchet de flori pe masă va face o impresie deosebită.  Nu investi sume importante pentru amenajări sofisticate, pentru că nu-ți vei recupera banii investiți în urma vânzării. Igienizare nu înseamnă reamenajare. Folosește ceea ce ai, nu cumpăra lucruri noi decât dacă este neapărat nevoie

Toate cele prezentate mai sus vor fi dublate obligatoriu și de pregătirea ta pentru procesul de vânzare, ceea ce înseamnă organizarea programului personal astfel încât să poți primi vizitele cumpărătorilor într-un interval de timp rezonabil. De asemenea atitudinea ta în cadrul întregului proces de vânzare trebuie să fie îndreptată spre un singur scop, acela de a vinde și trebuie să dai astfel dovadă de punctualitate, deschidere, răbdare, ospitalitate chiar și să oferi clienților acea stare de siguranță și de bine.

CARE ESTE PRETUL CORECT PENTRU IMOBILUL MEU?

Pentru stabilirea prețului corect  îți recomandăm să apelezi la ADELYN IMOB, un specialist in imobiliare va stabili pretul corect, datorită experienței, a prezenței zi de zi pe piața imobiliara, folosind mijloace specifice, poate emite o opinie obiectivă, concretizată într-o evaluare corectă a imobilului tău. Beneficiezi de un pachet complet de servicii imobiliare, care include și un pachet de promovare personalizat și adaptat ofertei tale. Astfel, șansele ca imobilul tău să iasă din anonimat, ba mai mult, să atragă atenția cumpărătorilor, vor crește considerabil. Știi că există mai multe tipuri de preț. În primul rând vorbim despre prețul solicitat de tine, vânzătorule, care reflectă într-un mod subiectiv suma de bani pe care o dorești pentru proprietatea ta și care este în general mai mare decât valoarea de piață a imobilului tău. Eroarea este scuzabilă ținând cont de toate evenimentele, toate emoțiile pe care le-ai adunat de-a lungul vieții și care te fac acum să consideri că imobilul tău valorează mai mult decât altele, numai pentru motivul că tu ai locuit acolo.

Prețul evaluat al imobilului tău, care relevă valoarea estimată a acestuia, stabilită de un specialist ADELYN IMOB  sau de către un evaluator autorizat, folosind procedee și mijloace specifice.

Prețul public reprezintă valoarea la care va fi listat pe piață imobilul tău. Această valoare este de obicei cu 5-10% mai mare decât valoarea de tranzacționare.

Prețul de vânzare reprezintă prețul la care se va tranzacționează imobilul tău și care va fi consemnat în contractul de vânzare-cumpărare.

Prețul conform grilei, reprezintă o valoare estimată pentru anumite zone  și pentru fiecare tip de proprietate în parte, valoare ce se regăsește în “grila notariala”, un document elaborat la nivel central, care stabilește prețuri orientative pentru proprietățile imobiliare.

Analizând cele expuse mai sus, prețul evaluat de specialiștii noștri sau de către un expert evaluator imobiliar este cel mai apropiat de prețul la care imobilul se va tranzacționa. Acesta va fi ținta ta în cadrul etapei de negociere.

Atenție! Negocierea nu înseamnă exclusiv negocierea prețului de vânzare. Condițiile vânzării sunt la fel de importante și ele fac parte din procesul de negociere: facilitățile de plată(prin credit bancar, plata în rate, sau plata la termen), timpul de eliberare a imobilului (o lună petrecută în plus în imobilul pe care l-ai vândut te scutește de la plata unei chirii), etc.

CE DOCUMENTE IMI SUNT SUNT NECESARE ATUNCI CAND VAND UN IMOBIL :

In calitate de vânzător trebuie să prezinți următoarele documente:

 • actul de proprietate asupra imobilului, care poate fi după caz: contract de vânzare-cumpărare, certificate de moștenitor, contract de donație, sentință civilă definitivă și irevocabilă, etc;
 • extrasul de carte funciară. Este documentul care certifică datele de identificare ale unei proprietăți, precum și situația juridică a acesteia (dacă este sau nu ipotecată, dacă există sau nu interdicții de înstrăinare, etc.); și este valabil 10 zile de la data depunerii cererii
 • certificatul fiscal, care se obține de la Administrația Financiară și care certifică faptul că proprietarul este la zi cu dările față de stat (impozite, taxe, amenzi, etc);
 • adeverința de la asociația de proprietari, care să arate că proprietarul este la zi cu plata cheltuielilor de întreținere, de reparații sau alte cheltuieli comune;
 • certificatul energetic, document care atestă performanța energetic a clădirii;
 • adeverința de la Electrica, care să arate că proprietarul este cu plățile la zi;
 • actele de identitate ale proprietarilor;
 • certicatul de căsătorie (după caz);
 • declarație de la primărie (după caz)cu specificarea că imobilul nu este revendicat sau notate procese în circuitul civil, in situația în care imobilul a fost dobândit în baza Legii 10 sau 112.

CE TAXE TREBUIE SA PLATESC ATUNCI CAND VAND UN IMOBIL ?

Atunci când îți vinzi imobilul trebuie să plătești:

 • comisionul agenției imobiliare
 • taxa pentru certificatul de energetic.